Dny francouzské kuchyně 15.6.2022
Na ZŠ Solidarita jsme pro tematickou akci pořádanou školou připravili pro naše strávníky také gastronomii typickou a tradiční pro dané téma. Na měsíc červen byl připraven francouzský týden, kde se naši strávníci mohli těšit na tradiční Cibulačku a jako hlavní chody hovězí po burgunsku a Ratatouille.
Jídelna byla vyzdobena v tradičních barvách Francie a oběd provázela francouzská hudba.
Připravili jsme toto menu:
- Polévka: Cibulová se sýrovými krutóny
- Menu 1: Hovězí pečeně po burgunsku
- Menu 2: Ratatoaille
Ochutnávka francouzských pokrmů v salátovém baru:
- Palačinky v pomerančovém juice
- Creme Brulee
- Celozrnná bagetka s drůbežím paté a brusinkou
- Slaný koláč Quiche Loraine
Budeme velice rádi v těchto akcích společně se základními školami pokračovat. Praxe ukázala, že společné propojení při tematických dnech napříč celou školou včetně stravování má velice pozitivní dopady a přináší skvělé výsledky společné práce.
Zanechte komentář